Unveil the Secrets of the Eternal City
Your Journey to Rome Begins Here
Dacă ați fost la Roma și nu ați ajuns aici, puteți să spuneți că nu ați fost la Roma ))
VEZI CELE MAI IMPORTANTE LOCURI DE VIZITAT
I. Colosseum
Colosseumul, un simbol iconic al Romei antice, a fost finalizat în anul 80 d.Hr. sub împăratul Titus.

Acest amfiteatru monumental, odată scena concursurilor de gladiatori și a spectacolelor publice, continuă să captiveze vizitatorii cu măreția și semnificația sa istorică.
II. Panteon
Panteonul, un fost templu roman devenit acum biserică, a fost finalizat de împăratul Hadrian în jurul anului 126 d.Hr.

Cunoscut pentru domul său masiv și oculusul central, rămâne un testament al măiestriei arhitecturale a Romei antice.
III. Piazza Navona
Piazza Navona, construită pe locul Stadionului lui Domițian, datează din secolul I d.Hr.

Această piață vibrantă, cunoscută pentru arhitectura sa barocă și fântânile spectaculoase, este un punct central al vieții culturale și sociale din Roma.
IV. Fântâna Trevi
Fântâna Trevi, finalizată în 1762, este cea mai mare și cea mai faimoasă fântână barocă din Roma.

Legenda spune că aruncarea unei monede în apele sale asigură o întoarcere în Orașul Etern.
V. Villa Borghese
Villa Borghese, un vast parc peisagistic în inima Romei, a fost dezvoltat în secolul al XVII-lea de Cardinalul Scipione Borghese.

Aici se află renumita Galerie Borghese, care găzduiește o colecție de artă deosebită.
vI. Vatican
Vaticanul, centrul spiritual și administrativ al Bisericii Catolice Romane, este un stat independent.

Bazilica Sfântul Petru și Muzeele Vaticanului, inclusiv Capela Sixtină, sunt comori de artă și istorie.
VII. Vittoriano
Vittoriano, cunoscut și sub numele de Altarul Patriei, a fost finalizat în 1925 în onoarea lui Victor Emmanuel II, primul rege al Italiei unificate. Acest monument grandios oferă vederi panoramice asupra Romei.
VIII. Forumul Roman
Forumul Roman, inima Romei antice, era centrul vieții politice, comerciale și sociale. Ruinele sale, inclusiv temple și basilici, oferă o privire asupra măreției Imperiului Roman.
IX. Castelul Sant'Angelo
Inițial construit ca mausoleu al împăratului Hadrian în 139 d.Hr., Castelul Sant'Angelo a servit drept fortăreață, reședință papală și închisoare. Astăzi, este un muzeu care ilustrează istoria sa bogată.
X. Arcul lui Constantin
Arcul lui Constantin, ridicat în 315 d.Hr., comemorează victoria lui Constantin I la Bătălia de la Podul Milvian. Acest arc de triumf, situat lângă Colosseum, este decorat cu reliefuri intricate.
XI. Scările Spaniole
Scările Spaniole, finalizate în 1725, leagă biserica Trinità dei Monti de Piazza di Spagna. Această faimoasă scară este un loc popular de întâlnire pentru turiști și localnici.
XII. Trastevere
Trastevere, un cartier fermecător cu străzi înguste și sinuoase, este cunoscut pentru viața sa de noapte vibrantă, restaurantele tradiționale și atmosfera autentică romană. Oferă o privire asupra laturii boeme a orașului.
XIII. Biserica Il Gesù
Il Gesù, biserica mamă a ordinului iezuit, a fost finalizată în 1580. Interiorul său bogat decorat și fațada impresionantă exemplifică arhitectura barocă și stilul Contrareformei.
XIV. Villa Medici
Villa Medici, fondată de Cardinalul Ferdinando de' Medici în secolul al XVI-lea, este o capodoperă arhitecturală. În prezent, găzduiește Academia Franceză din Roma și oferă vederi uimitoare asupra orașului.
XV. Muzeul Pastelor din Roma
Muzeul Pastelor celebrează alimentul de bază adorat al Italiei. Prin exponate și afișaje interactive, vizitatorii învață despre istoria, producția și semnificația culturală a pastelor.
XVI. Catacombele din Roma
Catacombele din Roma, vechi situri de înmormântare subterane, datează din secolul al II-lea d.Hr. Aceste tuneluri labirintice au servit ca cimitire creștine și oferă o privire fascinantă asupra vieții creștine timpurii.
XVII. Via Appia
Via Appia, una dintre cele mai vechi și mai importante drumuri romane, a fost construită în 312 î.Hr. Se întinde de la Roma până la Brindisi, facilitând comerțul și mișcările militare în întregul imperiu.
Made on
Tilda